New phone, who dis?

Olivia Vereha

Eu sunt Olivia, după cum scrie deja de trei ori pe această pagină și încă nu ați dat nici măcar un scroll. Probabil vă întrebați de ce nu mi-am luat domeniu cu .ro la final și mă lăfăi boierește pe .com. Răspunsul e că am avut și .ro, dar am uitat să plătesc factura și mi-a cumpărat altcineva domeniul.

Nu înțeleg de ce. Nici măcar eu nu aș da bani să îl recuperez, darămite să se bată alții pe el să îl răscumpere.

Nu vă țin mult. Vorba lungă, sărăcia omului. Sunt un fost jurnalist care într-o zi a descoperit cum se construiesc site-urile și aplicațiile. Și de la primul click pe IDF nu am mai dormit niciodată. Aș face ecrane în Figma cu plăcerea cu care bunica împletea fulare și șoșoni la gura sobei dacă mă scapi pe Internet și nu îmi dai oră de venit acasă.

Sunt co-fondator și om mediu spre bun la toate la Code for Romania, de care o să mă las probabil la pensie, dacă o mai apuc. Cred că am jumulit tot trifoiul cu patru foi în copilărie de am avut noroc să îmi găsesc locul așa de bine în viață și mi-aș dori ca toată lumea să aibă bafta mea.

Dacă vreți să dați de mine mă găsiți la olivia.vereha@code4.ro sau deschideți o fereastră de Chrome și strigați-mă că sigur sunt online pe undeva. Dacă nu dorm, sigur răspund.

Ilustrație de Irina Mocanu

Urmează o secțiune în care vă spun

Despre ce pot vorbi peste 8 ore fără să beau apă:

❤️
UX/UI
Design

Vrei să povestim despre UX research, despre flow-uri, despre ecrane, vrei să roastuim împreună despre aplicații inutile, să ne certăm pe XD vs Figma și să ne minunăm la cât de frumos de desenat e Penguin Isle? Dă-mi un semn pe mail la olivia.vereha@code4.ro și pune de o cafea cu lapte.

Learn More
❤️
Code for Romania

Pentru o țară funcțională, avem nevoie de o infrastructură digitală ca de aer. Sau ca de drumuri. De patru ani, la Code for Romania construiesc alături de o super echipă soluții digitale acolo unde e nevoie de ele. Avem loc, suntem aproape 2000 de suflete în comunitate, hai și tu cu noi.

Learn More
❤️
Writing
& fun

Uneori mi-i dor de scris. Așa că mi-am făcut aici un colț în care îmi las tastatura slobodă. E cu râs, cu plâns, cu ce găsesc la mine în cap când iau o pauză de la muncă. Scriu mult, pe telefon,în metrou, pe balcon, în pat. De obicei granturi, mailuri și pagini de termeni și condiții. Aici scriu povești.

Learn More
Aici e un moment filmat

Atunci când mi-a sărit inima din piept de emoție

“Schimbare” este un substantiv colectiv

 

TEDxBucharestSalon

07 martie 2020

Rare spottings of an Olivia in pictures