News digest #1/2021

Revenim cu #Code4RomaniaNewsDigest în forță în anul 2021 și o dată la două săptămâni vă asigurăm doza de vești bune și dătătoare de speranță că împreună #putem să facem niște super treabă. Și ca să vă dovedesc cu fapte concrete, iaca aici câteva mostre de hailatreabă. 

📬 Code4Romania News Digest #1/2021 📬

 

  1. Poate unii ați văzut propunerea noastră de autostrăzi digitale de pe site-ul nostru. Din 2019 până acum am ”asfaltat” deja un tronson considerabil de drum care se pregătește să intre în funcțiune cu aplicații dedicate pregătirii cadrelor didactice. În curând ne dorim să ne apucăm de un nou segment de drum, Teacher Workout, un app despre care puteți vedea informații aici:  
  2. 200 de milioane de euro. Nu, nu e vreo știre despre ajutoare de la UE, ci despre ajutorul pe care ați putea să îl dați voi gratis anul acesta, dacă alegeți să sprijiniți ONG-uri cu redirecționarea impozitului pe profit în anul 2021. Configurăm acum formularul nou de la ANAF și suntem pregătiți pe www.redirectioneaza.ro cu toate cele trebuincioase să puteți completa în liniște formularul 230. Anul trecut s-au completat cel puțin 16.000 de formulare, anul acesta ne dorim cel puțin să dublăm numărul. Pregătiți tasturile, anunțăm imediat ce puteți completa! 
  3. Știm că vă plac datele și graficele și că sunt numai bune de dat ca screenshoturi in comentarii în internet wars așa că începând de azi pe www.datelazi.ro și pe www.stirioficiale.ro aveți date proaspete, zilnic, despre vaccinare. Dați de veste mai departe. 
  4. Mie nu îmi place pe ecran, dar uneori chiar mă dau cu fond de ten cu drag. Cum a fost cazul invitației la @I Like IT de la @ProTV. Mâine, 14 ianuarie, de dimineață vă dau întâlnire pe Pro. Măcar așa să ne vedem, acum că s-a prelungit din nou starea de alertă. 
  5. Reluăm și capitolul resurselor gratuite pentru organizații neguvernamentale. De data aceasta vă recomand un instrument pentru cei pasionați de tabele, baze de date și care au nevoie de instrumente ceva mai sofisticate pentru organizarea lor. Am inceput de curând să lucrez cu @Airtable și deși are o curbă de învățare foarte mare, poate fi util pentru cei care au nevoie de operațiuni complexe și baze de date foarte customizabile. Nu vă ascund, pregătim și noi un astfel de instrument construit după chipul și asemănarea ONG-urilor din România, dar până atunci, poate Airtable vă este de folos. 

 

În luna decembrie, de ziua mea, am dat din casa aminitirilor și am strâns o colecție consistentă de povești care v-au amuzat și adus un pic de voie bună pe pustiul ăsta și vă mulțumesc pentru că datorită vouă am reușit două lucruri mari: (1) să strângem SMS-uri pentru Code for Romania și (2) mi-ați dat energia necesară să îmi repornesc site-ul personal. Așa că dacă vreți să revedeți sau să fiți la curent cu povești noi, atunci știți că mă găsiți pe www.oliviavereha.com  

Și mai vreau să vă transmit că Moș Crăciun nu ne-a furat cartela SIM și încă ne bucurăm de mesajele voastre. Așa că trimiteți cuvântul PUTEM prin SMS la 8864 și ne ajutați astfel să aducem vești din ce în ce mai bune, din ce în ce mai repede în News Digest.